Sports and Exercise Nutrition - LWW

Sport and Exercise Nutrition | The Nutrition Society

Sports and Exercise Nutrition

$29.21
 • Review
 • TAG : Sports and Exercise Nutrition, 4th Edition, William D
ADD TO CART
 • Bij het leven, studeren, leren, trainen en werken topsporters en talenten onder ideale omstandigheden. De KNVB is een van de sportbonden die onder het CTO Eindhoven valt. De KNVB heeft voor circa 20 jonge talentvolle voetbalsters een volwaardig trainingsprogramma georganiseerd. Via het CTO krijgen deze voetbaltalenten begeleiding op verschillende gebieden, zo ook op voedingsgebied. Onder de supervisie van Ingrid Ceelen (sportdiëtist) begeleiden voedingsstagiaires van het expertiseteam HAN Sports and Exercise Nutrition, Annoek van Opbergen en Bo van Rooij, de talenten met hun voeding.

  “Mijn naam is Micha Emelianov en ik zit momenteel in mijn vierde en tevens laatste jaar van de opleiding voeding en diëtetiek aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Ik heb de afgelopen zeven jaar een sterke passie ontwikkelt voor krachttraining. Dit heeft er toe geleid dat ik motivatie heb om mezelf continu te ontwikkelen op dit gebied, maar ook op gebieden die daar gerelateerd aan zijn. Een (mooi) gevolg hiervan is dat ik gefascineerd ben geraakt door voeding en het effect ervan op lichaamssamenstelling en prestaties. Hierdoor ben ik mezelf door de jaren heen steeds verder gaan verdiepen in de relatie tussen deze onderwerpen. Toen ik erachter kwam dat er een Sport & Nutrition minor werd aangeboden op Papendal, was mijn keuze voor deze minor snel gemaakt. Een minor waarbij mijn passie en mijn studie zich in elkaar vervlechten is natuurlijk een ideaal. Gedurende de praktijkopdrachten van deze minor heb ik Kristin Jonvik ontmoet. Zij was bezig met haar onderzoek naar het effect van nitraatrijke voeding op de prestaties van atleten. Aangezien onderzoek naar de invloed van voeding op sportprestaties mij erg interesseert, heb ik Kristin gevraagd of ik haar gedurende de zomervakantie mocht helpen met haar onderzoek. Zo ben ik uiteindelijk in contact gekomen met het expertiseteam Sports and Exercise Nutrition, waar ik in september uiteindelijk een stage aangeboden kreeg. Ten slotte wil ik vermelden dat ik me in mijn vrije tijd bezig houd met krachtsport (powerlifting en physique) en het opzetten van een eigen bedrijf. Dit bedrijf specialiseert zich in het coachen en begeleiden van physique atleten met als doel een optimale lichaamscompositie te behalen voor Physique wedstrijden.”

 • Only for students who complete the Sports and Exercise Nutritional Advisor course. A special bonus pack with the science of supplements, performance enhancers and engineered sports foods (worth £59!)

  “Mijn naam is Rob Hart, ik ben 21 jaar oud en woon in Nijmegen. Ik ben momenteel bezig met mijn vierde jaar Voeding en Diëtetiek aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en ben zojuist begonnen met mijn stage bij het kennisteam Sports and Exercise Nutrition van de HAN. Tijdens deze stage draag ik bij aan het promotieonderzoek van Kristin Jonvik door te kijken naar de mogelijke effecten van nitraatrijke voeding op prestatie. Daarnaast hoop ik me ook nuttig te maken bij een aantal andere projecten. Ik heb zelf altijd al een passie voor sport gehad, met name badminton waar ik al jaren zeer actief in ben en momenteel ga starten met mijn trainersopleiding. Ook kwam ik vroeg al in aanraking met voeding en na een jaar lang een intensief dieet te hebben gevolgd was ook mijn interesse voor voeding aangewakkerd. De droom om zelf als badmintonner op de Olympische Spelen te staan heb ik al lang weer opgeborgen, maar de wens om, via voeding, bij te dragen aan (top)prestaties is gebleven. Vandaar dat ik blij ben om hier stage te kunnen lopen, omdat ik me weinig plekken kan voorstellen die een leukere en betere start bieden richting het verwezenlijken van mijn doel.”

  Sports and Exercise Nutrition
  William D. McArdle,Frank I. Katch,Victor L. Katch
  No preview available - 2009

 • Sports and Exercise Nutrition
  William D. McArdle,Frank I. Katch,Victor L. Katch
  No preview available - 2012

  Only for students who complete the Sports and Exercise Nutritional Advisor course. A special bonus pack with the science of supplements, performance enhancers and engineered sports foods (worth £59!)

Weblog Kennisteam Sports and Exercise Nutrition

Please note that the Sports and Exercise Nutrition programmes below . However, if you someone will be in touch to alert you when the programmes are up and running again.